Jaarverslag

JAARVERSLAG 2020

Het jaar 2020 gaat de boeken in als een jaar dat veel mensen zo snel mogelijk willen vergeten. De Corona epidemie verstoorde een groot deel van ons seizoen en onze clubactiviteiten. Desondanks blijven we een hechte vereniging en is er hard gewerkt aan vernieuwing binnen de club, waarvan we vanaf 2021 de vruchten hopen te plukken.

Na een goede start van het seizoen 2020 werd na enkele ritten snel duidelijk dat de plotseling opkomende corona epidemie ook het fietsen in clubverband ging stil leggen. ‘Ride solo’ werd het credo en we maakten allemaal onze rondjes alleen of met een fietsmaatje. Richting de zomerperiode werden de maatregelen enigszins versoepeld en mocht er weer in kleine groepjes van vier personen gefietst worden, ook al golden buiten het fietsen en in de horeca nog steeds beperkende maatregelen. Op dat moment was het onduidelijk of er uberhaupt nog echt in clubverband gefietst kon worden.

Gelukkig nam de impact van de epidemie in Nederland af en kon er vanaf 1 juli weer in reguliere groepen worden gefietst. We pakten de draad van het programma weer op en het was genieten om weer met het peloton onderweg te kunnen zijn en daarna gezellig bij te kletsen bij café Thuys onder het genot van de traditionele warme chocomel met (of zonder) slagroom. Ondanks deze versoepelingen bleek het helaas niet mogelijk om het Clubweekend, het HFW, de Clubdag met BBQ en ook de Fietsweek door te laten gaan.

In het najaar zagen we de besmettingen weer oplopen en werd duidelijk dat ook ons fietsseizoen voortijdig ten einde zou komen. Helaas gold dit ook voor de ALV in November, de Nieuwjaarsborrel, de Vrijwilligersborrel en de ALV in Februari.

Ondanks alles zijn er toch hoogtepunten te melden. Natuurlijk voelde het extra fijn om tussen Juli en Oktober weer met elkaar te kunnen fietsen. Je mist vaak pas wat je hebt, als je het een tijdje moet missen. De verbondenheid en vriendschap in de club zal blijven bestaan, daar kan geen virus iets aan doen!

Ondanks het ingekorte fietsseizoen hebben we toch clubkampioenen. Bij de Elegance wist Rieky vd Kruis de trofee dit jaar in de wacht te slepen. Bij de Elite/(Super) Prestige eindigde de ‘strijd’ in een gedeelde eerste plaats tussen Gerard Dierick, Monique Dierick en Harry Mennen. De Sportiviteitsprijs werd dit jaar uitgereikt aan alle leden die in de zorg werken om hen nog eens extra in het zonnetje te zetten voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Daarnaast is de commissie Kleding & Sponsoring zeer actief geweest in het zoeken naar nieuwe sponsoren, het ontwerpen van een nieuw clubtenue, het selecteren van de kledingleverancier en het organiseren van passessies. Hoe het precies gaat lopen is i.v.m. de beperkingen t.g.v. corona nog niet helemaal duidelijk, maar zeker is dat we jullie ergens in Februari/Maart het nieuwe tenue gaan presenteren en uitreiken. Ik weet zeker dat we er daarmee weer een flink aantal jaren gesoigneerd uit gaan zien! Daarnaast kunnen we dankzij een groot aantal sponsoren de leden een aantrekkelijke korting bieden bij de aanschaf en houden we ook de komende jaren financiële ruimte om leuke dingen te doen voor de leden.

Vanuit de commissie PR is samen met enkele betrokken leden en sponsor Tableaux hard gewerkt aan een nieuwe website die straks helemaal van deze tijd is en nog gemakkelijker toegankelijk is. Het belooft echt een heel mooi visitekaartje van onze vereniging te worden!

Inmiddels zit Nederland tot minimaal 9 februari in lockdown en mogen we zelfs na 21.00 uur niet meer naar buiten. Een onwerkelijke situatie, die helaas ook de start van ons seizoen 2021 kan beperken. De vaccinaties zijn gestart en daarmee lijkt langzaam het einde van de corona epidemie in zicht te komen, ook al is het nog onduidelijk hoe de eerste maanden van ons fietsseizoen zullen verlopen.

Als bestuur gaan we er alles aan doen om iedereen, uiteraard rekening houdend met de geldende maatregelen, zoveel mogelijk een fantastisch seizoen 2021 te bezorgen.

Het bestuur wenst alle leden een GEZELLIG, SPORTIEF, UITDAGEND en GEZOND fietsseizoen toe!

Stephan Eltink

Voorzitter Tourclub Heeze 

BEKIJK OF DOWNLOAD HIER de LAATSTE editie van ons clubblad de tourflits.

download
Ritten programma 2021

Ritten programma 2021

Elegance Elite, Prestige