Inloggen

Programma 2020

Tourclub Heeze biedt een uitgebreid scala aan fietsevenementen, waarbij rekening gehouden wordt met de capaciteiten en mogelijkheden die van lid tot lid kunnen verschillen. Om daaraan tegemoet te komen en te zorgen dat er door iedereen binnen de vereniging een geschikte keuze gemaakt kan worden zijn er van elkaar verschillende fietsprogramma's samengesteld.

Het "Elegance" programma was oorspronkelijk bedoeld voor dames die kennis wilden maken met de club en de wielersport. De clubritten hebben hier een maximale lengte van 60 kilometer en de gemiddelde snelheid ligt hier op ca. 26 km/u. In de praktijk blijkt dit programma ook uitstekend te voldoen voor onze senioren die het iets rustiger aan willen doen en de recreatieve aspecten belangrijker vinden dan de prestatieve. Er is een wisselwerking, want voor vele dames is het rijden van tochten uit dit programma juist de opstap gebleken voor meedoen met de wat prestatievere ritten. Deze ritten vinden gedurende het fietsseizoen (van maart tot november) plaats op de zondagmorgen en in het hoogseizoen ook op woensdagavond.

Het "Elite en Prestige" programma bevat langere tochten die op zondagmorgen (en soms tot in de middag) worden gereden. Na de seizoensopbouw in maart ligt de lengte van de meeste tochten rond de 80 kilometer, met elke maand een langere rit van meer dan 100 kilometer. Ook rijden de deelnemers in drie verschillende groepen, die niet vast zijn samengesteld, maar waarbij door iedereen per rit een keuze kan worden gemaakt. De gemiddelde snelheden variëren van 28 km/u (de Elite groep) en van ca. 31 km/u bij de Prestige groep tot 34km/u bij de Super Prestige. Bij deze ritten is een volgwagen aanwezig met reservemateriaal. 

Daarnaast wordt er elk jaar een programma samengesteld waarbij op zaterdagen aan tochten wordt deelgenomen die georganiseerd worden door andere verenigingen in Nederland en België.

Informatie over de diverse fietsprogramma's kunt u vinden onder de elementen van het submenu. Naast dit alles organiseert TC Heeze voor zijn leden ieder jaar een gezellig clubweekend in het nabije buitenland en sinds kort een buitenlandse fietsweek om de krachten in een andere omgeving te beproeven.

Voor alle fietsliefhebbers, ook niet-leden, organiseert de Tourclub ieder jaar in het eerste weekend van augustus het Heezer Fiets Weekend. Dat is een evenement voor de hele familie dat puur recreatief van aard is en de bedoeling heeft om iedere deelnemer de schoonheid van het Brabantse land te helpen ontdekken.

agenda